banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

KINO officieel van start

22 oktober 2016

Frank Groot (links) en Jan de Vries openden KINO gewoon lekker zelf. Fotograaf Marten van Dijl.

Donderdagavond vond in Rotterdam de officiële opening plaats van KINO. Twee pikkies uit Amsterdam, zoals zij zichzelf tijdens hun toespraak noemden, bouwden het voormalige theater LantarenVenster aan de Rotterdamse Gouvernestraat in twee jaar tijd om tot het retrotheater KINO.

De opening werd door de initiatiefnemers en exploitanten Frank Groot en Jan de Vries zelf gedaan. Het bestond uit dankwoorden voor iedereen die hen de afgelopen periode mentaal en financieel heeft gesteund en een innige omhelzing op het podium van zaal 1. Een en ander werd gevolgd door de vertoning van Brian De Palma’s klassieker Blow Out uit 1981, geheel in stijl met KINO: net even anders.

Het avontuur van de jongens begon in maart 2015. Toen maakte de gemeente Rotterdam bekend dat de uit Amsterdam afkomstige, voormalige programmeurs van Kriterion, het pand mochten overnemen. De gemeente wilde er van af.

Het jonge duo werkte de afgelopen maanden hard om het theater, dat met een aantal fraaie verwijzingen de bioscoophistorie van het pand weer in ere herstelt, op 20 oktober officieel te kunnen openen.

KINO bestaat naast een restaurant en vier filmzalen met in totaal 457 stoelen, uit een aantal werkruimtes voor bedrijven.

Wie nieuwsgierig is naar het theater hoeft niet speciaal naar Rotterdam af te reizen, al zullen de jonge ondernemers iedereen met open armen ontvangen, maar kan al terecht op de Facebook-pagina van KINO waar een videorondleiding staat.

foto's Marten van Dijl

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180