banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

KINO wordt filmtheater 2.0

25 februari 2016

Nu nog een bouwput, straks een multifunctioneel uitgaanscentrum voor een stad die best wat meer doeken kan gebruiken. KINO Rotterdam gaat de havenstad wat extra avontuur geven.

Waar de hoofdstad met veertien filmtheaters een paradijs is voor de alternatieve filmliefhebber, heeft de cinefiele Rotterdammer nog maar één adres. Die scheve toestand verdient verbetering, dachten Jan de Vries en Frank Groot. Toen de gemeente Rotterdam vorig jaar het oude LantarenVenster-complex aan de Gouvernestraat op de markt zette voor creatieve ondernemers, dienden zij een plan in: KINO. Een filmtheater met ambitieuze horecabestemming plus verzamelwerkplek voor audiovisuele media. De gemeente zei ja, en nu kunnen de mannen niet wachten tot hun hotspot de deuren zal openen.

Klik hier voor de pdf met het hele artikel uit Holland Film Nieuws #128 (februari 2016)

KINO RotterdamJan de Vries (links) en Frank Groot (foto Sanne Donders)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px