banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

LUX gaat dit voorjaar verbouwen

16 maart 2017

Het wordt een jaar vol veranderingen voor LUX. Het Nijmeegs filmtheater gaat vanaf mei het huidige kassagebouw aan het Mariënburgplein veranderen in een centrum voor filmeducatie. Voorlichting en onderwijs gaat een grotere rol spelen in LUX, dat graag een vooraanstaand cultureel platform van Oost-Nederland wil zijn.

Een en ander betekent wel dat LUX nog eens kritisch naar haar activiteiten heeft gekeken. Uitkomst daarvan was dat vanaf januari de dependance aan de Oranjesingel, Villa LUX, is afgestoten. Het statige herenhuis wordt momenteel verbouwd, de twee filmzalen blijven intact maar krijgen een andere, nog onbekende uitbater.

In mei zal boekhandel Roelants uit het kassagebouw vertrekken, waarna in het gebouw drie ruimtes worden ontwikkeld met als voornaamste doel filmeducatie en programma’s voor talentontwikkeling, cursussen, labs, lezingen, debatten en speciale evenementen te realiseren. Ook wordt de samenwerking met scholen uitgebreid op het gebied van film- en media-educatie, film maken en leren debatteren. De huidige kassaplek blijft overigens ongewijzigd.

EYE wordt partner van LUX om een filmeducatie ‘hub’ in te richten voor de regio Gelderland. Ook zal LUX voor Dutch Culture, het Nederlandse centrum voor internationale, culturele samenwerking, als platform fungeren om het oosten van Nederland beter te kunnen aanspreken. Met Roelants zal LUX overigens blijven samenwerken, maar dan vooral op het gebied van boekpresentaties en lezingen.

 LUX will meer educatie kunnen onderbrengen / LUX Nijmegen

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px