banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Moeizame tijd voor filmhuizen in Veenendaal en Didam

28 november 2017

Terwijl de nieuwbouwprojecten en renovaties de bioscoopsector een flinke impuls geven, moeten sommige theaters knokken om bereikbaar te blijven. In Veenendaal is het Filmhuis nog steeds op zoek naar een nieuw onderkomen, terwijl Filmhuis Didam dankzij extra subsidie net open weet te blijven.

Filmhuis Veenendaal is een van de vier organisaties die geraakt werd door de plotselinge sluiting van cultuurgebouw Spectrum. Het pand werd 1 november op last van de burgemeester gesloten omdat er constructiefouten in het pand zijn gesignaleerd.

Het is onduidelijk hoe lang de sluiting precies gaat duren. Heropening gaat in ieder geval pas ergens in het eerste kwartaal van 2018 plaatsvinden. En vervangende ruimte is ook niet zomaar geregeld. 'We zoeken nog steeds', liet Jacco van de Weerd namens het bestuur van het filmhuis weten aan het AD. Ook de gemeente is nog aan het zoeken.

Filmhuis Veenendaal had in Spectrum de beschikking over een zaal met 145 stoelen.

Opgeluchter zijn ze bij Filmhuis Didam. Dat kan dankzij een extra subsidie van 2.750 euro openblijven. Het filmhuis worstelde al geruime tijd met tekorten. Volgens het bestuur van het filmhuis neemt het tekort al af.  De toezegging van de gemeente Montferland geldt voor twee jaar. Na die twee jaar moet de Stichting Filmhuis Didam het zonder de extra subsidie doen.

Filmhuis Didam heeft een zaal met 79 stoelen.

Filmhuis Veenendaal in cultuurgebouw Spectrum.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie