banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Mogelijk nieuwe Vue-bioscoop in Amersfoort

07 november 2016

Amersfoort is de volgende stad die wordt genoemd als locatie voor een nieuwe bioscoop. Volgens het AD wordt er met Vue Cinemas gesproken over de realisatie van een nieuw multiplex langs de A1 bij Amersfoort-Noord. Als de plannen doorgaan betekent dat wellicht het einde van de historische bioscoop van Vue aan de Snouckaertlaan, die lokaal nog altijd bekend staat als het Grand Théâtre.

Projectontwikkelaar Hans Vahstal van Vahstal Probouw wil langs de A1 aan de zijde van de wijk Vathorst nieuwbouw realiseren. Het project biedt ruimte aan een sportwinkel, een restaurant, een bowling- en lasergamehal én een bioscoop. Om hoeveel bioscoopzalen en stoelen het zou gaan is niet bekend. Ook wordt er gesproken over de bouw van een hotel.

Tegen het AD bevestigt Vahstal dat Vue Cinemas onmiddellijk reageerde toen de ontwikkelaar de plannen onthulde. ‘We vonden elkaar heel snel’, aldus Hans Vahstal. De directie van Vue Cinemas wilde echter geen commentaar geven op het bericht.

Vahstal Probouw wil de sportwinkel laten exploiteren door Decathlon. Voor het restaurant voert hij gesprekken  met Happy Italy, het snel groeiende keten van pasta- en pizzarestaurants in het wat goedkopere prijssegment. 

Vue exploiteert momenteel een bioscoop in het centrum van Amersfoort. Het theater, in de volksmond bekend als het Grand Théâtre, was altijd het kloppend hart van bioscooponderneming Jogchem’s Theaters. Voormalig bioscoopexploitant wijlen Jan van Dommelen verkocht het familiebedrijf in 2011 aan investeringsmaatschappij Nedvest. JT Bioscopen werd in 2015 uiteindelijk opnieuw overgenomen en wel door het Britse Vue Cinemas.

De Vue-bioscoop was tot voor kort ook de plaats waar het hoofdkantoor van Vue in Nederland in was gevestigd. Eerder dit jaar verhuisde dat hoofdkantoor naar Amsterdam.

Vue Cinemas verloor in Amersfoort marktaandeel met de komst van Pathé aan het Eemplein in 2012.

De gemeente Amersfoort is positief over het plan aldus het AD. Er dient echter nog wel het een en te gebeuren. Dat weerhoudt Vahstal Probouw er niet van te zeggen komend jaar te willen beginnen met de nieuwbouw. 

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180