banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

NH Bioscopen verkoopt ook Cinema Texel

29 december 2017

Toen Kinepolis eerder deze week bekendmaakte de NH Bioscopen over te nemen, stond Cinema Texel niet tussen bioscopen die de onderneming koopt. Nu is duidelijk waarom. Frits en Irma Nieuwenhuizen verkopen Cinema Texel namelijk aan Elmar Keijser, de man die de bioscoop al enige tijd beheert.

Keijser neemt de exploitatie van de bioscoop in Den Burg met ingang van 4 januari aanstaande over, zo meldt de Texelse Courant. Hij was al langere tijd de beheerder van de bioscoop en exploiteerde het horecagedeelte. Cinema Texel in Den Burg heeft twee zalen met 202 stoelen. Het pand op Texel blijft echter in handen van de familie Nieuwenhuizen. De programmering gaat gedaan worden door Paul Vissers ABC Booking.

'Ik wist al langer dat er wat speelde. Maar als de kans dan komt, moet je die wel grijpen. Voor de gasten van de bioscoop verandert er niet veel. Ik was al het gezicht van de bioscoop. Ik ben hartstikke trots op deze overname natuurlijk en dolgelukkig', aldus Keijser tegen de Texelse Courant.

Cinema Texel in Den Burg.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px