banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Nieuwe bios in Bergen op Zoom komt er nu echt aan

21 juni 2015

Ze zijn er al jaren mee bezig, maar het  nieuwe theater van de bioscoopfamilie Lambregts in Bergen op Zoom gaat er nu echt komen. Afgelopen week ging de bouw van start. Beoogde opening: begin 2016.

De nieuwe bioscoop, die de opvallende naam Cinema Kiek in de Pot  heeft meegekregen, krijgt zes zalen met circa 800 stoelen en een  foyer met uitzicht op het water. De opmerkelijke naam heeft te maken met de geschiedenis van de voormalige vestingstad Bergen op Zoom. Kiek in de Pot was de naam van het voormalig militair terrein waar de cinema op wordt gebouwd en waar vroeger een van de verdedigingskanonnen stond.

De bioscoop, die zal worden ingericht als servicebioscoop, wordt  gebouwd ten zuiden van de voormalige suikerfabriek De Zeeland. In dat  pand is inmiddels al een nieuw winkelcomplex gevestigd. Het ontwerp  van de bioscoop is van MIES architectuur.

Bioscoopondernemer Carlo Lambregts exploiteert naast Cinem'Actueel in  Bergen op Zoom ook Cine-Service in Etten-Leur en City in  Roosendaal. De opening van Kiek in de Pot betekent wel de  sluiting van het verouderde Cinem'Actueel.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px