banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Nieuwe bioscoop voor Leiden

25 januari 2017

Er werd al tijden naar uitgekeken, maar nu is de bevestiging er dan eindelijk. Leiden krijgt een nieuwe bioscoop. Het complex met acht zalen komt tegenover station Leiden Centraal. Gideon Boer en Govert de Kok van Trianon, Lido en het Kijkhuis gaan ook de nieuwe bioscoop exploiteren.

Het multiplex wordt onderdeel van het gebouw dat de naam De Geus krijgt. Naast de bioscoop komen er winkels, woningen en horeca in. Ook komt er een speciale ruimte voor congressen. De Geus is een project van OZ Architecten.

Het is opvallend dat het nieuwe theater niet geëxploiteerd gaat worden door een van de concerns. Die onderzochten de mogelijkheden ook. In een interview met HFN in augustus 2014 zei directeur Govert de Kok daarover nog: ‘Iedereen kijkt geïnteresseerd naar Leiden. Dat zou ik ook doen als ik hen was. Maar wij hebben ons de afgelopen decennia als een zeer betrouwbare en actieve partner bewezen. Daar hecht de gemeente veel waarde aan.’

De komst van de nieuwe bioscoop heeft ook positieve gevolgen voor het Leiden International Film Festival. Bij de ontwikkeling van de plannen is naar verluidt rekening gehouden met de groei die het festival nog wil doormaken.

De nieuwe bioscoop heeft geen gevolgen voor de overige theaters. Die blijven open, zo laat Bioscopen Leiden in een Facebook-post weten.

De bouw van de nieuwe bioscoop moet begin 2019 beginnen.

Artist Impressions nieuwe bioscoop in Leiden, OZ Architecten

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)