banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Opnieuw hindernis nieuwbouw De Viking

11 juli 2017

Het zit de nieuwbouw van filmhuis Deventer niet mee. Nadat vorig jaar nog een tegenvaller van 1,4 miljoen moest worden gerepareerd, is nu opnieuw een tekort ontstaan. De tegenvaller wordt wederom veroorzaakt door de bouwlocatie, de Welle, waar ondergronds middeleeuwse kades liggen. Dit Rijksarcheologisch erfgoed maakt funderen ingewikkeld en kostbaar, en was vorig jaar al de reden van een budgetoverschrijding.

Managing director Anton van Amersfoort van het huidige filmhuis De Keizer: ‘De eerste keer dat er een probleem was is de aannemer gestopt met het bouwklaar maken van de grond. Begin 2017 zijn ze daarmee verder gegaan, alleen nu kwam men bij het voorbereiden van de fundering asbest tegen, plus een middeleeuwse muur waar dwars doorheen geboord moet worden. Daar kwam nog dat bij dat het grondstuk groter bleek dan eerder was ingemeten, waardoor het nieuwe theater groter en dus duurder uitvalt. Allemaal meerkosten die moeten worden betaald, dus dat werd opnieuw een gang naar de gemeenteraad.'

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie