banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Pathé Arnhem opent met grootste IMAX-zaal van Nederland

20 oktober 2015

Gisteren was het dan eindelijk zover: Pathé opende haar nieuwe theater in Arnhem. Met negen zalen, Dolby Atmos-geluid en een Ola Happiness-center is het een flinke aanwinst voor de stad. Maar waar ze bij Pathé toch het meest trots op zijn is de IMAX-zaal. Het grootste IMAX-scherm van Nederland, in de enige zaal die speciaal voor IMAX op maat is gebouwd.

Het theater zelf is aan de buitenkant een blikvanger geworden. Ontwerpburo Powerhouse Company (Erasmus Paviljoen, Rotterdam) koos voor sierlijk gestapelde lagen met ronde hoeken en een zeer opvallend kleurenpalet: van aards bruin onderaan tot geel van boven. De bakstenen wanden zijn volledig handgemetseld, en de steen is speciaal ontworpen. Een en ander moet Pathé Arnhem tot een centraal punt van het compleet gerenoveerde Stationsgebied maken. Als dat in november wordt opgeleverd, heeft de stad er met het Pathécomplex en een schitterend nieuw stationsgebouw spraakmakender architectuur bij.

De IMAX-zaal met 308 zitplaatsen is als eerste in Nederland vanaf de tekentafel speciaal ontworpen voor IMAX-producties. Dit betekent onder andere dat de zaalopbouw iets steiler dan gebruikelijk is, en dat de stoelen in een lichte kromming in de zaal geplaatst zijn zodat de kijkhoek vanuit elke stoel de perfecte beleving geeft. Geen afgezette rijtjes dus in deze IMAX. Een aparte foyer versterkt de exclusiviteit. Verder is de zaal als eerste in Nederland uitgerust met het IMAX Next Generation Sound System met twaalfkanaals geluid.

Daarnaast is men in Arnhem ook heel blij met zaal 3, waar de (live-)registraties te zien zullen zijn van concerten, opera’s, theater- en dansvoorstellingen. Doordat ook deze zaal een aparte foyer heeft (met uitzicht over de stad) krijgen de hier vertoonde voorstellingen een bijzonder karakter. Twee andere zalen beschikken bovendien over het revolutionaire Dolby Atmos-geluidssysteem.

 

lees meer
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px