banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Pathé bioscoop in Leeuwarden bijna zeker

04 september 2015

De komst van een nieuw Pathécomplex in Leeuwarden lijkt zo goed als zeker te zijn nu de exploitant en de gemeente een intentieverklaring hebben getekend. Pathé directeur Lauge Nielsen bevestigde dit aan Omroep Friesland.

Het zou gaan om een bioscoopcomplex met zeven zalen en 1.000 stoelen achter het Gerechtshof in Leeuwarden. 'Het haalbaarheidsonderzoek is nog niet afgerond maar de intentie is er', nuanceerde de Pathébaas. Over een maand besluit Pathé of er gebouwd gaat worden. Pathé Leeuwarden zou het drieëntwintigste Nederlandse complex van de exploitant worden. Maar er zijn kapers op de kust. Het Belgische bedrijf Kinepolis en de Britse exploitant Vue hebben recentelijk concerns in Nederland overgenomen en ontwikkelen ook nieuwe plannen. Pathé bouwt momenteel ook nog een theater in Zwolle dat volgend jaar open moet gaan. 'Maar onze verdere plannen moeten we goed tegen het licht gaan houden nu er serieuze andere partijen op de markt zijn gekomen', aldus Nielsen. 'We laten ons niet afschrikken maar het risico wordt groter en de projecten worden duurder.'

Verenigde Nederlandse Bioscopen bv, eigenaar van de bioscopen Cinema en Tivoli in Leeuwarden, kondigde eerder aan tegen de komst van het nieuwe Pathécomplex in het geweer te gaan maar liet vanmorgen weten voor nu geen verder commentaar te willen geven.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px