banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Pathé De Kuip plaatst Comfort Seats

15 februari 2017

Vanaf morgen is het lekker luxe zitten in Pathé De Kuip in Rotterdam. In alle veertien zalen zijn Comfort Seats geplaatst: een rij extra brede, beweegbare leren fauteuils die het kijken naar een film nóg comfortabeler moeten maken.

De Comfort Seats beschikken over brede armleuningen met bekerhouder en bieden extra beenruimte. Ze zijn extra onderscheidend vanwege de beweegbare rugleuning en zitting. 

De stoelen hebben een slight moving system. Daarmee kan de rugleuning iets naar achteren en de zitting iets naar voren. De fauteuils zijn bovendien breder en dieper dan de reguliere stoelen en zijn individueel geplaatst, wat betekent dat ze voorzien zijn van twee armleggers met daarin verzonken bekerhouders.

Voor 2.50 euro extra per kaartje wordt de bioscoopbeleving in Pathé weer een stukje ‘ultiemer’. Een service die belangrijk blijft voor het bioscoopconcern dat volgens commercieel directeur Doron Kurz ‘blijft zoeken naar innovaties om de bezoeker mee te verrassen’.

De nieuwe stoelen zijn ontwikkeld door de Huizenga Group.

Pathé De Kuip is de eerste bioscoop in Nederland met Comfort Seats. In alle zalen komt een rij met in totaal 210 van deze luxe stoelen.

Ook andere bioscoopondernemingen investeren in stoelen die de ervaring van de consument moeten verbeteren. Love seats zijn een bekend fenomeen en ook luxe vip seats zijn al geen uitzondering meer.

In de Verenigde Staten is onder meer AMC al enige tijd bezig om de zalen uit te rusten met wat men daar recliner seats - oftewel luxe beweegbare stoelen - noemt.

 

Nog ultiemer zitten in Pathé De Kuip

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
C.Smulders 07-04-2017 om 15:25 uur
Regelmatig lees ik artikelen dat bioscopen hun stoelen vervangen voor nieuwe nog luxere exemplaren. Ook zie ik dan afbeeldingen waar de oude stoelen de container in gaan.
We willen graag in het dorpshuis af en toe (ca. 1x per maand) wat vertonen voor de vrijwilligers en zijn op zoek naar oude bioscoopstoelen (zeg maar die regelmatig worden vervangen door luxere). Denk aan oude 8 mm filmpjes en ook video's van eigen evenementen.
Het aantal zou maximaal 25 zijn, graag vernemen we of er een mogelijkheid is om aan deze oude stoelen is te komen. We doen dit allemaal met vrijwilligers dus eventueel zelf demonteren is dan ook geen probleem (liefst omgeving Eindhoven)
Met vriendelijke groeten,
Chris Smulders
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px