banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Pathé en Euroscoop allebei in Maastricht

17 maart 2014

Bioscooponderneming Pathé en de gemeente Maastricht hebben afgelopen vrijdag 14 maart de overeenkomst getekend die moet gaan leiden tot de nieuwe bioscoop van Pathé in Maastricht. 'We kunnen er de bioscoop bouwen die we willen', aldus Pathé-directeur Lauge Nielsen. Het nieuwe theater krijgt in totaal 1.000 stoelen in acht filmzalen. Het complex wordt voorzien van een luxe theaterlounge zodat ook het publiek dat afkomt op alternatieve content, zoals optredens van de New Yorkse opera, goed bediend kan worden.

Pathé Maastricht komt in het stadsdeel Belvédère op de plek waar nu nog de voorbouw staat van het Eiffelgebouw, tussen de voormalige fabriekspoort en de kruising Bassinbrug en Boschstraat. Het streven is dat de nieuwe bioscoop eind 2015 kan worden geopend.

Pathé was de afgelopen jaren al actief in Maastricht met een bioscoop aan de Wilhelminasingel. Deze werd 7 maart jongstleden echter gesloten. In afwachting van de ontwikkelingen rondom de nieuwe bioscoop wilde Pathé het huurcontract niet verlengen. Bovendien had het theater, volgens Pathé-directeur Lauge Nielsen, 'wel enkele problemen. Het zit niet in de looproute van het publiek. Bovendien zijn er niet voldoende parkeerplekken.’

Dat heeft de Belgische bioscooponderneming Euroscoop er niet van weerhouden het pand over te nemen. Euroscoop, dat al een bioscoop heeft in Tilburg en daarnaast theaters exploiteert in Lanaken, Maasmechelen en Genk, onderzoekt momenteel welke verbouwingen er moeten plaatsvinden om het in de stijl van Euroscoop te laten passen. Euroscoop Maastricht wil nog voor de zomer open moeten gaan. Vanaf dat moment zullen er prijzen worden gehanteerd die 'dicht in de buurt komen van die in Lanaken’, aldus Nele Douce, hoofd marketing van Euroscoop in een reactie tegen Maastricht.gezien.nl.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN