banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Pathé Maastricht krijgt eerste Keurmerk Toegankelijkheid

27 mei 2016

Pathé Maastricht heeft vandaag tijdens de beurs Support 2016 in de Utrechtse Jaarbeurs als eerste bioscoop het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen. Het keurmerk werd op de beurs gelanceerd en staat symbool voor toegankelijke locaties voor mensen met alle soorten beperkingen.

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) heeft alles te maken met de Europese wet voor toegankelijkheid die onlangs werd geratificeerd.  Daarin worden eisen gesteld aan de toegankelijkheid van een recreatiebedrijf.

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) werd vandaag gelanceerd op de beurs Support 2016 in de Utrechtse Jaarbeurs en geeft aan dat een bedrijf of instelling in belangrijke mate toegankelijk is voor bezoekers met een beperking. De vijf componenten zijn een toegankelijke entree, toegang tot goederen en diensten, toegang tot toiletten, assistentie en bejegening en toegankelijkheidsinformatie. Het keurmerk is bedoeld voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland met een motorische, visuele, auditieve of verstandelijke beperking en voor mensen met een assistentiehond.

Suzan Dijkhuis, manager theatre, en Rutger Severens, manager marketing, ontvingen het certificaat namens Pathé uit handen van Tweede Kamerlid Otwin van Dijk. Ook Doron Kurz, commercieel directeur Pathé was er blij mee: ‘Gastvrijheid en toegankelijkheid voor al onze bezoekers vinden we van groot belang. Daarom is Pathé er trots op dat onze gloednieuwe bioscoop in Maastricht de eerste bioscoop in Nederland is die dit keurmerk mag voeren.’

Vlnr: Suzan Dijkhuis, Gerard de Nooij, Otwin van Dijk en Rutger Severens / foto: Patrick van Emst

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN