banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Pathé Schouwburgplein uitgebreid met Charlie's Rotterdam

29 november 2016

Pathé gaat een nieuwe weg inslaan met horeca. Dinsdag 13 december wordt Charlie's Rotterdam geopend. Dit nieuwe concept verrijst bij Pathé Schouwburgplein in de Maasstad.

Charlie's Rotterdam is een fast-casual restaurant, zoals Pathé het zelf noemt, dat direct naast de bioscoop ligt aan de achterzijde van het pand. Koffie, lunch, snacks, borrel en diner, Charlie's Rotterdam biedt het allemaal. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten en lokale producten. Het restaurant is dagelijks geopend van 10.00 uur tot het einde van de avond.

De herontwikkeling van de omgeving van het Schouwburgplein bood een uitgelezen kans om de bioscoop in de Maasstad een upgrade te geven. 'Er is een nieuwe route ontstaan vanaf het centraal station naar het centrum die langs het pand loopt. Het Schouwburgplein wordt hiermee nog dynamischer als uitgaansgebied', aldus Bram van den Broek, director operations bij Pathé.

De bezoekers van Pathé Buitenhof in Den Haag, Pathé Groningen en van Pathé Maastricht, waren eigenlijk al bekend met Charlie's, de plek waar men voor of na de film in een aparte setting wat kon drinken en iets eenvoudigs kon eten. Als gevolg van de komst van Charlie's Rotterdam worden de horecapunten in Den Haag, Groningen en Maastricht hernoemd tot Pathé Café.

De horecagelegenheid Charlie's Rotterdam is vernoemd naar een van de Pathé-broers die dit jaar 120 jaar geleden in Frankrijk Société Pathé Frères oprichtten waar het nu bekende Pathé uit voortkwam.

Charlie's Rotterdam Artist ImpressionCharlie's Rotterdam Artist Impression door Koen van Velsen architecten

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px