banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Plannen voor nieuwe bioscoop in Amstelveen

09 mei 2017

Vorige week maakte het college van B&W van Amstelveen de plannen bekend voor de verbetering van het stadshart. Daarin is ook plaats voor een nieuwe bioscoop.

Het stadshart van Amstelveen is toe aan vernieuwing. Met de komst van warenhuis Hudson’s Bay in het oude pand van V&D pakt de gemeente de kans om meteen door te ontwikkelen en vernieuwen. Daarbij is niet gekozen voor een shopping mall, maar voor een stadshart dat werkt als een binnenstad, waarbij functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken. Zo verwoordde wethouder Herbert Raat (VVD) de plannen, die uitgebreid beschreven staan in de Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart.

En daarin is ook plek voor een nieuwe bioscoop die samen met een aantal terrassen voor meer levendigheid in de avonduren op het plein moeten zorgen. De nieuwe bioscoop wordt bij voorkeur op het gebouw van de bibliotheek op het Stadsplein gebouwd.

De gemeente Amstelveen organiseert op maandagavond 15 mei in de Schouwburg Amstelveen een inloopavond voor inwoners en andere geïnteresseerden. Die kunnen tussen zeven uur en half tien ’s avonds  binnenlopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen.

In Amstelveen is nu alleen filmtheater Cinema Amstelveen gevestigd, dat onderdeel uitmaakt van de schouwburg.

Het voorstel wordt op 6 juni in Amstelveen behandeld door de commissie Ruimte, Wonen en Natuur.
(Bron: RTVA Wij zijn Amstelveen).

 

Het gebouw van Bibliotheek Amstelland op het Stadsplein van Amstelveen / Amstelveenweb.com

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px