banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Rembrandt Theater Arnhem krijgt doorstart

20 oktober 2015

Vlak voor de officiële opening van Pathé Arnhem gisteravond kwam het bericht dat het voormalige Pathé Rembrandt Arnhem, dat onlangs de deuren sloot, een herstart gaat krijgen. (voormalig) eigenaar Haig Balian liet deze zomer nog weten plannen te hebben om van het Rembrandt Theater een superfilmhuis te willen gaan maken. Maar het Rembrandt Theater heeft inmiddels een nieuwe eigenaar: Pim Hermeling van filmdistributiebedrijf September Film Distribution. Nog voor het eind van het jaar zal de bioscoop aan het Velperplein de deuren opnieuw openen. Het aanzicht blijft gelijk, de programmering en sfeer gaan veranderen.  

Pim Hermeling: ' Het exploiteren van een stadsbioscoop past in de expansieplannen van September Film. Naast het distribueren van films zullen wij ons de komende jaren prominenter gaan profileren op het gebied van zowel productie als exploitatie. Persoonlijk is het voor mij als ondernemer extra leuk dit te kunnen gaan doen. In Rembrandt zag ik als jongetje van acht mijn eerste film op het grote doek. De liefde voor de film is op deze plek ontstaan.'

Stadsbioscoop Rembrandt gaat zich vooral etaleren als kwaliteitsbioscoop, een plek waar filmliefhebbers actuele films, retrospectieven en klassiekers kunnen bekijken. Ook aan goede horeca zal het in het theater niet ontbreken. 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180