banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Rotterdam viert heropening IMAX-zaal

21 oktober 2017

Pathé Schouwburgplein

In Rotterdam werd gisteravond de heropening gevierd van de geheel verbouwde en vernieuwde IMAX-zaal in Pathé Schouwburgplein. Dat gebeurde met een masterclass IMAX en de première van Thor: Ragnarok 3D.

Pathé vierde acht jaar geleden ook al een keer de opening van de IMAX-zaal in het bioscoopcomplex op het Schouwburgplein in het centrum van Rotterdam. Dat was op 17 december 2009 en ging toen gepaard met de première van Avatar. Maar omdat de IMAX-techniek sinds die tijd niet heeft stilgestaan en Pathé het hele complex onder handen aan het nemen is, was het tijd voor een upgrade van de IMAX-zaal.

Het nieuwe doek is achttien meter bij negen meter groot. Het plafond en de wanden zijn helemaal vernieuwd. Dat alles onder meer om het eveneens nieuwe geluidssysteem volledig tot z'n recht te laten komen. De zaal nu is uitgerust met IMAX Immersive Sound. Dat betekent een 12.1 geluidssysteem dat met speakers aan de wanden én met in het plafond verwerkte speakers een driedimensionale geluidsomgeving moet bieden.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px