banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Royal Heerlen gaat misschien weer open

20 april 2017

Er zijn plannen om het gesloten Royal Theater in Heerlen te heropenen. Bioscoopconcern Vue praat hierover met de eigenaar van het pand, de gemeente Heerlen, en met filmhuis De Spiegel.

De monumentale bioscoop in het centrum van Heerlen is sinds 2014 gesloten. Maar Vue heeft interesse om het Royal Theater te heropenen, samen met filmhuis De Spiegel. Vue-directeur Ron Sterk bevestigt in De Limburger dat er sprake is van hernieuwde onderhandelingen. Sterk: ‘Die verlopen heel constructief, maar er is nog niets getekend.’

Het Royal Theater aan het Stationsplein in Heerlen sloot op 1 augustus 2014 na 76 jaar haar deuren. De bioscoop met drie zalen had te lijden van het in 2013 geopende JT Parkstad in Kerkrade. Royal is een bioscoop met een rijke historie. Het pand dateert uit 1938 en is een Rijksmonument, dat bij opening als een bezienswaardigheid gold door het toen moderne gebruik van glas en beton.

Door van Royal een bioscoop annex filmhuis te maken, zou Vue de formule hanteren zoals die momenteel succesvol wordt toegepast in Alkmaar. Daar delen filmhuis en multiplex een voordeur en parkeergarage, maar zijn binnen zelfstandige eenheden. De Spiegel zou in die situatie de later ingebouwde zalen Maxim en Rivoli krijgen. Heerlen beschikt met Quatro Cinema nu over een bioscoopcomplex met vier zalen.

De gemeente Heerlen wil IBA Parkstad inschakelen om de aansluiting met het Maankwartier vorm te geven. Een IBA is een uit Duitsland overgewaaide financieringsconstructie om stedelijke gebieden een nieuwe creatieve impuls te kunnen geven. IBA Parkstad is een samenwerking tussen de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld, Nuth en Onderbanken, plus de provincie.

 Karakteristiek deel van de binnenstad, het Royal Theater / Maarten van Wezel

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN