banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Royal in Heerlen sluit deuren

17 juli 2014

Bioscoop Royal in Heerlen gaat dicht. Dat meldt de Limburgse zender L1 (video). 'We stoppen omdat de markt veranderd is’, vertelde exploitant Laurens van Bergen tegen L1. 'De kosten van de exploitatie zijn te hoog geworden.’ Van Bergen doelt in zijn reactie op de concurrentie die hij ondervindt van de nieuwe bioscoop van JT die vorig jaar werd geopend in Kerkrade. Daarnaast blijkt de exploitatie last te hebben van bouwactiviteiten die plaatsvinden bij het Maankwartier naast de bioscoop.

Het Royal Theater werd vijf jaren geleden nog gerenoveerd met financiële steun van de gemeente om het monumentale gebouw uit 1938 van architect Frits Peutz in ere te herstellen. Het gebouw is eigendom van de gemeente Heerlen. Exploitant Laurens van Bergen heeft de huur per 1 augustus opgezegd.
Hij gaat overigens wel gewoon door met Royal Centrum aan de Geleenstraat (de voormalige H5-bioscopen). Die bioscoop wordt de komende maanden gerenoveerd. 'Dan durven we het wel aan’, aldus Van Bergen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px