banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Start bouw Euroscoop Rotterdam

22 april 2016

De Belgische Euroscoop Group is begonnen met de bouw van haar derde multiplex in Nederland. Op het ontwikkelingsgebied Schieveste tussen A20 en A4 nabij Schiedam Centrum moeten elf zalen met in totaal 2600 stoelen verrijzen.

Een en ander zal Euroscoop na Pathé de grootste bioscoopaanbieder van de regio maken. CEO Luc van de Casseye heeft hoge verwachtingen. ‘Op jaarbasis denken we zo’n 650.000 gasten te kunnen verwelkomen. Onze bezoekers zullen in de meest comfortabele zalen kunnen genieten van hun favoriete films, en dit tegen betaalbare prijzen. We investeren in onder meer 4K laserprojectie en Dolby Atmos-geluidssystemen.’ Onderdeel van dat comfort is extra beenruimte, dubbele armleuning en wall-to-wall schermen. Toch denkt het concern tickets goedkoper te kunnen aanbieden dan concurrent Pathé.

Bijzonder is dat de bioscoop onderdeel zal uitmaken van een groter ‘leisure complex’, waarin ook een fitness-studio en verschillende horecagelegenheden zijn opgenomen. Een parking voor 900 auto’s staat ook gepland, net als een hotel. ‘De kruisbestuiving tussen de uitgaansmogelijkheden en het faciliteren van het parkeren zijn een onmiskenbare troef van dit project,’ aldus Van de Casseye.

Hoewel Schiedam en Rotterdam een kleine tien kilometer uit elkaar liggen, vindt de CEO de term Euroscoop Rotterdam niet misleidend. Tegen het AD verklaarde Van de Casseye: ‘Wij bouwen een bioscoop voor de regio Rotterdam. De bios krijgt dus een regiofunctie, vandaar de naam.’

foto: artist impression van het Schieveste-terrein met de Euroscoop (Euroscoop)

De opening van Euroscoop Rotterdam is voorzien voor het voorjaar van 2017. Naast het complex op Schieveste heeft de Euroscoop Group plannen voor nieuwe bioscopen in onder meer Amsterdam, Den Haag en Arnhem.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px