banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Start bouw JT Alkmaar

14 november 2014

In Alkmaar is vandaag gestart met de bouw van JT Alkmaar, de nieuwe bioscoop van de snel groeiende bioscoopketen. Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar verrichtte de eerste bouwhandeling samen met de JT-directieleden Ron Sterk en Albert Jan Vos.

De bioscoop verrijst in het nieuwe stadsgebied Overstad in de Noord-Hollandse plaats, op loopafstand van de historische binnenstad. Het theater krijgt in totaal tien zalen en 1.850 stoelen. Drie daarvan - 250 stoelen - komen volledig ter beschikking van Filmhuis Alkmaar. De bezoekers daarvan hebben straks niet alleen een eigen ingang, maar ook een eigen foyer en kassapartij. ‘Het is bij mijn weten uniek in Nederland dat een bioscoop en filmhuis onder een dak komen, maar wel zelfstandig opereren’, aldus JT-directeur Ron Sterk.

JT Alkmaar zal ook weer worden uitgerust met de laatste technische innovaties, zo bevestigt Sterk. Bij de bioscoop komt een half verdiepte parkeergarage. Daarnaast komt het theater met de lange zijde langs het kanaal te liggen en krijgt een terras met zicht op het water. De komst van de nieuwe bioscoop betekent de sluiting van De Harmonie, de bioscoop die ook in handen is van JT. JT Alkmaar gaat medio december 2015 open.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN