banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Start bouw Kinepolis Den Bosch nu ook gevierd

13 juni 2017

De eerste paal van Kinepolis Den Bosch werd al op 1 mei geslagen. Toch wilde het concern uitgebreider stilstaan bij de bouw van de nieuwe bioscoop aan de Bordeslaan. Dus was afgelopen vrijdag een stevige delegatie afgereisd naar Brabant om de officiële werfinhuldiging, zoals dat in Vlaanderen heet, extra feestelijk te laten verlopen.

Een ‘brug van niets naar nergens', zo typeerde wethouder Eric Logister het voormalig bedrijventerrein ten westen van NS-station Den Bosch. Die omschrijving kan inmiddels de prullenbak in, want de Spoorzone groeit snel uit tot een van de aantrekkelijkste woon- en werkplekken van Zuid-Nederland. Het naastgelegen Paleiskwartier is nu al een hoogwaardige woonwijk met volop aantrekkelijke horeca.

Dat moet Spoorzone op termijn ook worden. Middenin het gebied, tussen de appartementencomplexen, realiseert Kinepolis haar zestiende bioscoopcomplex in Nederland. Geen kolos van de omvang van Jaarbeurs Utrecht, maar een op de vraag van Den Bosch afgestemd complex met zeven zalen en 1.000 stoelen. De stad heeft al een Vue-bioscoop met vijf zalen en filmtheater de Verkadefabriek met nog eens vijf zalen.

CEO’s Eddy Duquenne en Joost Bert waren aanwezig bij de werfinhuldiging, waarbij Duquenne de aanwezigen er nog even aan herinnerde dat de familie Bert toch echt de eerste ter wereld was die een megaplex ontwikkelde. Vervolgens somde de CEO op wat er allemaal voor de nieuwbouw nodig was, zoals 148 heipalen, 2.000 vierkante meter metselwerk en 30.000 vierkante meter isolatiemateriaal. ‘We hebben het budget hier maar even niet bijgezet', grapte Duquenne.

Waarna wethouder Logister de heren vroeg om op de bouwput het eerste beton te komen storten. Terug bij de genodigden spoorde Eddy Duquenne de aanwezigen toch vooral aan met hem het glas te heffen en nog na even te blijven napraten. ‘Maar niet te lang hè? We willen graag over een jaar opengaan en er is nog veel te doen!’

'Allez schol!' Eddy Duquenne, Bert Horsthuis ( aannemer van Agtmaal) en wethouder Eric Logister proosten op de goede samenwerking / HFN & Kinepolis 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN