banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Start opnamen nieuwe film Guido van Driel

18 januari 2018

Regisseur en striptekenaar Guido van Driel begint deze week met de opnamen voor zijn tweede lange speelfilm. Voor Bloody Marie zal Van Driel tot half maart filmen op de Amsterdamse Wallen. De regisseur oogstte internationale waardering met zijn debuut, De wederopstanding van een klootzak.

In Bloody Marie probeert een aan lager wal geraakte striptekenares zich staande te houden in een milieu van prostuitutie en geweld. Van Driel schreef het scenario met zijn vaste cameraman Lennert Hillege. ‘Lennert en ik hebben gekozen voor het maken van eigenzinnige film die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Een overlevingsfilm met oog en oor voor de schoonheid van het alledaagse, waarin een verrassende hoofdpersoon in het aangezicht van de dood voor het leven kiest.’

Voor de hoofdrollen kozen Van Driel en Hillege voor twee buitenlandse acteurs: Duitse Susanne Wolff en de Roemeen Dragos Bucur. In bijrollen komen onder meer Mark Rietman, Teun Luijkx, Jan Bijvoet, Murth Mossel en Aart Staartjes langs.

De wederopstanding van een klootzak was de openingsfilm van het IFFR in 2013. Hij won een Gouden Kalf plus de acteursprijs op het filmfestival van Austin. Bloody Marie is een productie van Family Affair en zal eind dit jaar worden uitgebracht door September Film.  

De Wallen, zoals verbeeld in Gasten van Guido van Driel / Oog en Blik 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN