banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Strijd om City bioscoop in Utrecht opnieuw losgebarsten

21 maart 2017

Behalve de opening van Kinepolis Jaarbeurs was het de afgelopen tijd in Utrecht redelijk rustig op het gebied van nieuw- en verbouwplannen. Maar met het naar buiten komen van de verhuisplannen van filmtheater 't Hoogt naar de huidige City bioscoop komt daar een einde aan.

Filmtheater 't Hoogt wil volgend jaar verhuizen. Het theater heeft z'n oog laten vallen op de City bioscoop aan de Voorstraat, zo meldt het filmtheater op de website. Men is er al over in gesprek met de eigenaar van het pand, de vastgoedmaatschappij van Philipp Wolff.

Het nieuws is opvallend omdat bioscooponderneming Kinepolis, die City momenteel exploiteert, zegt geen plannen te hebben om te vertrekken. Sterker nog, volgens woordvoerster Saskia Hagen praat ook Kinepolis momenteel met Bark Vastgoed over de toekomst van City.

Tegen het Algemeen Dagblad zegt Philipp Wolff in ieder geval binnen afzienbare tijd een keuze te maken tussen Kinepolis en 't Hoogt.

In het meerjarenplan van 't Hoogt staat dat men van de nieuwe locatie een plek wil maken waar film, media, games en de makers ervan elkaar kunnen ontmoeten. 'Wij gaan de makers van de stad een plek bieden om elkaar te treffen, aan producties te werken en die ook bij ons te vertonen', aldus Rianne Brouwers, directeur van 't Hoogt. 'En wij willen ook artistieke films blijven vertonen, die nergens anders in de stad te zien zijn', meldt Brouwers HFN nog.

Op de plek waar het filmtheater momenteel is gevestigd kan men die ambities niet waarmaken. Brouwers: 'Op onze huidige locatie zijn wij slecht toegankelijk voor mindervaliden en hebben we te weinig ruimte voor onze ambities'.

Daarbij komt dat het filmtheater binnen afzienbare tijd het pand aan 't Hoogt in Utrecht moet verlaten. Het zag eerdere plannen om te verhuizen naar de beoogde nieuwbouwprojecten Bieb++ en bioscoop de Kade stranden.

Het is niet de eerste keer dat City het strijdtoneel lijkt te worden van plannen van meerdere filmvertoners. Jos Stelling, exploitant van het Louis Hartlooper Complex (LHC) en Springhaver in Utrecht, presenteerde in 2014 al zijn plannen om City om te bouwen tot een arthouse.

City UtrechtWat brengt de toekomst van City?

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px