banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Topjaar voor De FilmHallen

27 januari 2016

Iedereen weet wel dat De FilmHallen hét grote succesverhaal onder Amsterdamse filmtheaters is. Nu zijn er ook de cijfers om dit te bewijzen. Het nieuwe bioscoopcomplex trok in 2015 met 366.000 verkochte kaartjes significant meer bezoekers dan vooraf was ingecalculeerd.

De FilmHallen, dat samen met The Movies op de Haarlemmerdijk wordt geëxploiteerd, had het afgelopen jaar ingezet op 300.000 bezoekers voor beide theaters. Het werden er uiteindelijk 500.000. In Het Parool wijst programmeur en eigenaar Kadir Selcuk hier twee redenen voor aan. ‘Omdat we negen zalen hebben, kunnen we veelzijdig programmeren. We zijn het enige filmtheater dat commercieel, arthouse en écht kleine cinematheekfilms draait. Dat verklaart denk ik waarom het publiek jonger is dan elders,’ aldus Selcuk.

De programmeur is wel zo eerlijk om ook de locatie veel krediet te geven. 'Het hele Hallencomplex is een groot succes. De bibliotheek, de Foodhallen, de winkels: alles loopt goed.' De Hallen werden in 2014 ontwikkeld als een uitgekiende combinatie van draagkrachtige ondernemingen (een hotel, het filmtheater) en meer kleinschalige initiatieven (fietsenmaker, bibliotheek). De monumentale behuizing in de voormalige tramremise van Amsterdam-West plus de aanwezigheid van veelzijdige horeca hebben het complex vanaf de eerste dag een publiekstrekker van jewelste gemaakt.

Filmhallen Amsterdam groot succes

Vorig jaar werd De Hallen (dat in september 2014 open ging) bekroond met de StiB Award 2015, de prijs van de Vastgoedmarkt voor het meest innovatieve stedebouwkundige ontwerp van Nederland. Er werd toen van ondermeer de Markthal in Rotterdam gewonnen.
 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px