banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Viking wil tegengeluid laten horen

11 januari 2018

Bij het in aanbouw zijnde Viking Film & Theater in Deventer zijn ze de negatieve pers in de lokale media wel een beetje zat. Daarom is er een open brief gestuurd naar dagblad De Stentor.

Al sinds de eerste stappen wordt het nieuwbouwproject in Deventer geplaagd door tegenvallers. Zo waren er onverwachte problemen met de fundering en bleken de bouwkosten (nu vijftien miljoen euro) flink hoger uit te pakken dan aanvankelijk begroot. Een van de laatste berichten was dat de omwonenden genoeg zouden hebben het nieuwbouwproject omdat ze overlast ondervinden en zich niet serieus genomen voelen.

Dagblad De Stentor schrijft regelmatig artikelen over het in aanbouw zijnde theater. De negatieve toon van die berichtgeving heeft de besturen van filmhuis de Keizer, Theater Bouwkunde en de in oprichting zijnde stichting Viking doen besluiten een open brief te sturen.

'Wekelijks lezen we wat er niet goed is gegaan bij de bouw van Viking Film & Theater. Terecht dat daar aandacht voor is en vragen over worden gesteld. Het is goed dat daar nu een raadsonderzoek naar gedaan wordt om lessen te leren. Wij balen als toekomstige gebruikers wellicht nog meer dan u als krantenlezer van het gedoe rond de bouw en de extra investeringskosten. Wij kijken liever naar wat er wel goed gaat. Want we zijn begonnen. Eindelijk!' zo valt in de brief te lezen.

Filmhuis-directeur Anton van Amersfoort voegt daar desgevraagd nog aan toe dat het de samenwerkende partijen 'dwars zit dat het echt om zaken gaat die puur met de bouw van doen hebben. Wij staan daar als gebruikers van het nieuwe pand echt buiten. Bovendien worden onze exploitatieplannen ten onrechte in twijfel getrokken.'

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180