banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

VIP-concept en Dolby Atmos bij Pathé Maastricht

03 november 2015

Is 2015 een recordjaar wat betreft bioscoopopeningen? Op 5 november opent alweer een nieuw complex de deuren: Pathé Maastricht. De Limburgse hoofdstad kan dan eindelijk weer beschikken over een mooie multiplex.

Na Arnhem is de opening van Pathé Maastricht de tweede van het bioscoopconcern in korte tijd. Daarmee doet Pathé niet onder voor de expansiedrift van concurrenten JT en Kinepolis. Locatie Maastricht is gesitueerd in het hippe Sphinx-kwartier, het hart van de nieuwe creatieve stadswijk Belvedère. Het theater ligt aan de Boschstraat, aan de voorzijde van het voormalige Eiffel-fabrieksgebouw, en heeft acht zalen met in totaal 997 stoelen. De zalen liggen deels onder de grond. Geen IMAX-scherm, zoals in Arnhem, maar wel twee zalen uitgerust met het spectaculaire Dolby Atmos-geluidssysteem.

Verder krijgt Maastricht het het Pathé VIP-concept, dat momenteel gehanteerd wordt in Pathé Eindhoven. Bezoekers krijgen voor een all-in prijs van € 25,- een VIP-treatment dat onder meer bestaat uit een ontvangst in de exclusieve foyer met een welkomsdrankje en hapjes. De film wordt vervolgens beleefd in de comfortabele VIP Seats die zich in elke zaal bevinden op de achterste rijen. Wie voor zijn eigen vertier wil zorgen kan terecht in Charlie’s, het grand café voor ontbijt, lunch of borrel.

Zaterdag 7 en zondag 8 november viert Pathé Maastricht voor kinderen de opening van de nieuwe bioscoop met drie vrolijke films en tal van activiteiten.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px