banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Volgende fase voor De Kade in Utrecht

19 november 2014

De ontwikkeling van stadsbioscoop De Kade in Utrecht is in een volgend stadium beland. Het college van B&W in Utrecht heeft een zogeheten startnotitie vastgesteld om de bioscoop aan het Paardenveld mogelijk te maken. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De onderneming De Kade Utrecht bv, een initiatief van Pim Hermeling, wil een bioscoop realiseren met zeven à acht filmzalen met in totaal 800 stoelen. Het plan voorziet ook in een verbouwde parkeergarage en ruimte voor minimaal 500 fietsen. Het voornemen is dat daar de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) en het Nederlands filmfestival (NFF) voor een deel hun intrek in het pand nemen. Ook filmtheater ’t Hoogt zou een plek moeten krijgen in De Kade.Om het plan te kunnen realiseren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Om een en ander vlot te laten verlopen willen de gemeente en de initiatiefnemers van De Kade in gesprek met de bewoners van de buurt. De plannen worden op 27 november tussen 16.00 en 20.30 uur aan bewoners en belangstellenden getoond bij het Infocentrum Stationsgebied in het Stadskantoor in Utrecht.De Kade Utrecht wil in september 2016 de deuren openen.Ondertussen is ook filmondernemer Jos Stelling nog bezig met de plannen om in het huidige City theater in Utrecht, wat een Rijksmonument is, een arthousebioscoop met vijf zalen en 600 stoelen te realiseren.
De ontwikkeling van stadsbioscoop De Kade in Utrecht is in een volgend stadium beland. Het college van B&W in Utrecht heeft een zogeheten startnotitie vastgesteld om de bioscoop aan het Paardenveld mogelijk te maken. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De onderneming De Kade Utrecht bv, een initiatief van Pim Hermeling, wil een bioscoop realiseren met zeven à acht filmzalen met in totaal 800 stoelen. Het plan voorziet ook in een verbouwde parkeergarage en ruimte voor minimaal 500 fietsen.

Het voornemen is dat de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) en het Nederlands filmfestival (NFF) voor een deel hun intrek in het pand nemen. Ook filmtheater ’t Hoogt zou een plek moeten krijgen in De Kade.

Om het plan te kunnen realiseren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Om een en ander vlot te laten verlopen willen de gemeente en de initiatiefnemers van De Kade in gesprek met de bewoners van de buurt. De plannen worden op 27 november tussen 16.00 en 20.30 uur aan bewoners en belangstellenden getoond bij het Infocentrum Stationsgebied in het Stadskantoor in Utrecht.

De Kade Utrecht wil in september 2016 de deuren openen.

Ondertussen is ook filmondernemer Jos Stelling nog bezig met de plannen om in het huidige City theater in Utrecht, wat een Rijksmonument is, een arthousebioscoop met vijf zalen en 600 stoelen te realiseren.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px