banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Vue breidt bestaande bioscopen uit

24 januari 2017

Bioscoopketen Vue mag op dit moment dan niet bezig zijn met de bouw van een nieuw complex, het is wel doende het aantal zalen uit te breiden. Vue Kerkrade wordt momenteel met dat doel verbouwd.

'In Kerkrade komen er twee bioscoopzalen bij', bevestigt Vue-directeur Ron Sterk tegen HFN. 'Zaal vijf wordt opgesplitst in drie aparte zalen.' Deze zalen krijgen respectievelijk 87,63 en 40 stoelen. Vue is tot de verbouwing overgegaan omdat er in Kerkrade 'verhoudingsgewijs veel stoelen per zaal zijn', aldus Ron Sterk. 'We denken er verstandig aan te doen het theater zo om te bouwen dat er meer zalen zijn en we dus meer films kunnen vertonen.'

De verbouwing heeft wel wat voeten in aarde. Sterk: 'Het is altijd een stuk ingewikkelder dan je in eerste instantie denkt. Er moet flink wat staal in om het voor elkaar te krijgen.' De bioscoop blijft gedurende de verbouwing gewoon open zodat mensen naar de films in de andere zalen kunnen. Het totale aantal zalen in Kerkrade komt door de verbouwing op tien.

De directeur verwacht dat de nieuwe zalen van Vue Kerkrade vanaf 20 maart aanstaande films kunnen gaan draaien.

Kerkrade is niet het enige theater van Vue dat extra zalen krijgt. In Vue Apeldoorn is eind november een extra zaal opengegaan. Deze is gekomen op de plek waar eerder een van de twee barren in het complex was gevestigd. In de nieuwe zaal zeven in Vue Apeldoorn staan 55 stoelen.

Naast Apeldoorn en Kerkrade krijgt Vue er nog vijf zalen bij in bestaande bioscopen. Welke theaters er nog meer verbouwd gaan worden wilde Ron Sterk echter nog niet bekend maken.

Vue KerkradeVue Kerkrade. Foto VVV Zuid-Limburg

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180