banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Vue Leeuwarden moet in 2020 open

29 juni 2017

De bioscoopwereld in Friesland staat roerige tijden te wachten. Naast Pathé wil ook Vue een multiplex neerzetten in Leeuwarden. Die nieuwe bioscoop moet onderdeel gaan uitmaken van het ontwikkelingsgebied rond het te bouwen nieuwe stadion van SC Cambuur, dat gepland staat voor 2020.

De zogeheten Cambuur Boulevard werd vorige week gepresenteerd door vastgoedontwikkelaar Wyckerveste en de voetbalclub. Het gebied (gelegen op het terrein van de voormalige vuurwerkfabriek Schuurmans) moet naast een nieuw voetbalstadion, een ROC, diverse supermarkten en horecagelegenheden ook een Vue-multiplex met zeven tot negen zalen gaan herbergen.

Pathé wil nog deze zomer beginnen met de bouw van een bioscoop met zeven zalen in de binnenstad. De Raad van State wees afgelopen december het bezwaar van de Leeuwarder Bioscopen tegen deze plannen af. Tivoli en Cinema zijn bang dat de nieuwe Pathé tot leegstand van hun bioscopen zal leiden. De marktleider hoopt najaar 2018 open te kunnen gaan.

In de Leeuwarder Courant reageert Vue-CEO Ron Sterk op de vraag of er ruimte genoeg is in Leeuwarden voor vier bioscopen. ‘De vraag stellen is hem beantwoorden. Dat wij daarheen willen is al een antwoord.’ Sterk verwacht een zekere mate van competitie. ‘Die komt er, net zo goed als er ook competitie is tussen horecabedrijven of tussen supermarkten. Alles waar publiek op afkomt. Het is geen uitzonderlijke situatie, bioscopen zijn daar niet anders in dan de Jumbo.’

De Cambuur Boulevard komt ten westen van het centrum van Leeuwarden. Vue zal er over ruime parkeergelegenheid kunnen beschikken, wat de nieuwe bioscoop aantrekkelijk maakt voor bezoekers uit de hele regio. Pathé zal zich vooral gaan richten op bioscoopgangers uit de stad zelf. Met beide nieuwe multiplexen zal het aantal stoelen in Friesland met 2500 toenemen.

Artist impression van het nieuwe Cambuur-stadion / Wyckerveste  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN