banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Vue straks ook actief in Enschede

29 juni 2017

Het centrum van Enschede gaat er een bioscoop bijkrijgen. In het oude postkantoor aan de Boulevard 1945 wil Vue een multiplex van tien zalen realiseren. Ook zal het pand een uitgebreide horecafunctie krijgen.

Op de begane grond van het pand aan het Van Heekplein komt de entree en wordt 1.000 vierkante meter horeca gerealiseerd. De huidige dichte gevel zal plaatsmaken voor glazen puien. Deze ruimtes lopen door tot op de eerste verdieping, waar met vides extra licht en ruimte gecreëerd zal worden. De markante ‘doos’ op de eerste verdieping wordt opgevuld door zes kleinere zalen. In een nieuw aanbouw achter het huidige pand komen dan vier grotere zalen.

Het voormalig postkantoor is een gemeentelijk monument, in 1960 neergezet naar een ontwerp van architect Frans Dingemans in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Huidige eigenaar is Hofstra Vastgoed, de projectontwikkelaar is Explorius. Als alle procedures zonder oponthoud doorlopen kunnen worden zal midden volgend jaar worden begonnen met de renovatiewerkzaamheden. Eind 2018 kunnen dan al de eerste films vertoond worden.

Een artist impression van Vue Enschede / Explorius

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
02-07-2017 om 11:10 uur
imax??
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN