banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Water en asbest treft filmtheaters

25 februari 2016

Lekkage in Rotterdam, asbest in Utrecht. De filmtheaters LantarenVenster en ’t Hoogt zijn vooralsnog even dicht.

Een ernstige lekkage is er de reden van dat de hoofdstroomvoorziening van LantarenVenster is uitgevallen. Het hele gebouw zit zonder elektriciteit. LantarenVenster is vooralsnog gesloten en ook het restaurant is niet geopend. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de reparatie die nog het hele weekend in beslag nemen. Het filmtheater streeft ernaar begin volgende week de zalen weer te openen.

In Filmhuis ’t Hoogt in Utrecht werd afgelopen week bij een routinecontrole asbest gevonden. In een persbericht liet het filmtheater weten dat er eerst een filmzaal werd gesloten en daarna werd overgegaan tot sluiting van het hele theater. De bezoekers hebben geen risico gelopen wat betreft hun gezondheid. Eerder gekochte kaartjes kunnen worden ingeleverd; de bezoekers krijgen hun geld terug.

Wat er precies gedaan moet worden en waar de asbest zich bevindt is niet duidelijk. Ook werd niet bekendgemaakt wanneer de filmvoorstellingen weer beginnen. Vanmiddag gaven inspecteurs aan dat wel het café aanstaande vrijdag om vijf uur weer open gaat.

Foto: Titanic / Columbia Pictures

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN