banner Pieter Konijn
NIEUWS - Op locatie

Zwolle neemt afscheid van Pathe de Kroon

01 november 2016

Nog zes weken, dan opent in Zwolle de splinternieuwe multiplex van Pathé haar deuren. Keurig op tijd voor de belangrijke kerstvakantie. De hele maand november kunnen Zwollenaren nog afscheid nemen van hun geliefde stadsbioscoop De Kroon met een tentoonstelling en een aantal bijzondere voorstellingen.  

‘Ja, het is echt een gezellige bioscoop.’ Theatermanager Dennis Tulleken heeft mooie jaren beleefd in De Kroon, maar hij is de eerste om toe te geven dat het theater te klein is geworden. ‘Afgelopen herfstvakantie was er een extra toeloop van dertig procent, en dan merk je dat het pand uit z’n jasje knapt. We hebben inmiddels best een grote regiofunctie, krijgen mensen vanuit Meppel en Harderwijk. Toen Pathé De Kroon vijfentwintig jaar geleden als nieuwbouwproject neerzette, was het nog relatief klein opgezet.’

Het publiek heeft mogen stemmen op een aantal klassiekers, wat er toe heeft geleid dat aanstaande zondag Titanic wordt herhaald. In de weken daarop volgen Breakfast at Tiffany’s, West Side Story en Gladiator. Die laatste was met 70 procent van de stemmen de populairste klassieker.

In de nieuwe bioscoop krijgt Tulleken er vijf zalen bij, waardoor hij een veel completer aanbod kan brengen. Ook wordt het personeelsbestand verdrievoudigd. Medewerkers hebben in De Kroon ondertussen een gratis tentoonstelling samengesteld waar bezoekers de geschiedenis van de bioscoop van 1911 tot nu krijgen voorgeschoteld. ‘Voor een van onze medewerkers is het extra bijzonder, die heeft straks in alledrie de bioscopen gewerkt.’

Een gezellige stadsbioscoop neemt afscheid: Pathé De Kroon (Pathé)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN