Gek van Oranje

Nieuws - Pick ‘n’ mix

 • PickMix Stan Laurel
  Pick ‘n’ mix 14 januari 2018 - Nanneke Koning

  Ontbrekende Stan Laurel-scène duikt op in Friesland

  In het Fries Film Archief is een scène aangetroffen uit Detained, een zwijgende slapstickfilm uit 1924 van Stan Laurel. Het betreft een solofilm en de scène, waarin de Britse komiek met zijn hoofd in een strop hangt, was bekend vanwege een omschrijving, maar werd nooit eerder in een kopie aangetroffen. En dan bestaat de Nederlandse Laurel & Hardy fanclub ook nog eens vijftig jaar.

  Lees verder
 • Pick n Mix Uitspraak BREIN
  Pick ‘n’ mix 13 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Nieuwe overwinning BREIN in strijd tegen Pirate Bay

  KPN, T-Mobile, Tele2, Zeelandnet en CAIW moeten binnen tien dagen alle toegang tot The Pirate Bay blokkeren voor haar abonnees. Dat is de uitkomst van een rechtzaak die was aangespannen door BREIN tegen de vijf service providers. De uitspraak werd gedaan door de civiele rechtbank Midden-Nederland in Lelystad.

  Lees verder
 • Pick n Mix BAFTA
  Pick ‘n’ mix 10 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Bafta-nominaties bekendgemaakt

  De nominaties voor de Bafta’s, de Britse Oscars, zijn bekendgemaakt. Daarbij werd Guillermo del Toro’s fantasydrama The Shape of Water het meest genoemd: twaalf keer. Ook Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (9) en Darkest Hour (9) kregen veel nominaties. Verrassend: Elle van Paul Verhoeven is ook kanshebber. 

  Lees verder
 • Pick n Mix Cineville Best
  Pick ‘n’ mix 04 januari 2018 - Mark van den Tempel

  Cineville-abonnees vinden Moonlight de beste

  Ook de abonnees van Cineville hebben zich uitgesproken over de films van 2017. Als beste werd Moonlight gekozen, gevolgd door The Square en Manchester by the Sea. Cineville laat de beste tien eenmalig terugkeren. 

  Lees verder
 • Pick n Mix Weisz
  Pick ‘n’ mix 02 januari 2018 - Nanneke Koning

  EYE wijdt programma aan Frans Weisz

  In juli wordt hij 80 jaar, maar dat is voor hem geen reden om het rustiger aan te doen. Integendeel, regisseur Frans Weisz is nog volop aan de slag. Eind deze maand gaat zijn lang gekoesterde cine-wens, de verfilming van de Remco Campert-roman Het leven is vurrukkulluk, in première.  En Weisz is alweer druk doende met zijn volgende boekverfilming, Siegfried van Harry Mulisch. Hoogste tijd voor EYE om in februari een programma te wijden aan een van de belangrijkste na-oorlogse filmmakers van Nederland: Frans Weisz – Filmen is vurrukkulluk.

  Lees verder
 • columnthomasfransman-600x2491
  Pick ‘n’ mix 02 januari 2018 - Thomas Fransman

  Column: Thomas Fransman Top 10 / 2017

  Sinds ik fervent films kijk, maak ik aan het eind van het jaar een top 10. Ik ben niet zo’n muziekman en lees te weinig; film is eigenlijk de enige kunstvorm waarvoor ik een (representatief) jaarlijstje kan maken. Het blijft jammer; muziekliefhebbers hebben iets groots als de top 2000, wij filmliefhebbers moeten het doen met ouwehoeren op social media. Maar daardoor niet minder leuk!

  Lees verder
 • Pick n Mix Huisvrouwen
  Pick ‘n’ mix 30 december 2017 - Mark van den Tempel

  Huisvrouwen halen Gouden Film binnen

  Op de valreep van 2017 is er nog een laatste Gouden Film uitgereikt. Huisvrouwen bestaan niet was de gelukkige - zestiende - ontvanger van de onderscheiding. Een week was genoeg voor de komedie om deze mijlpaal te bereiken, wat snel is.

  Lees verder
Design Ad Banner 240x180– HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Banner-HLIV-240x180
vacature
Banner CineJobs240x180px
BannerIjslandBende_2