banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

1 miljoen bezoekers voor Jurassic World in Nederland

31 augustus 2015

Een gemiddeld pretpark doet er een moord voor: 1 miljoen bezoekers. Toch is dat het aantal kaartjes dat Jurassic World in Nederland tot op heden heeft weten te verkopen.

De avonturenfilm van Colin Trevorrow had daar anderhalve maand voor nodig. Nog maar wat feitjes: Jurassic World is The Avengers gepasseerd op de ranglijst van meest succesvolle films ooit en staat nu derde, na Avatar en Titanic. Buiten de Verenigde Staten is de bruto box office al boven de miljard dollar uitgekomen.

Ondertussen wordt er al hard nagedacht over hoe het onvermijdelijke vervolg er uit zal komen te zien. Regisseur/scenarist Trevorrow weet nu al dat Isla Nublar een te beperkt speelveld zal zijn voor de sequel. ‘Een stel dino’s die mensen opjagen op een eiland: dat is echt wel oud nieuws. Er zijn toepassingen voor deze wetenschap te bedenken die veel verder gaan dan alleen entertainment. Atoomkracht werd ook eerst als wapen toegepast en daarna als energiebron.’ Dat klinkt alsof de velociraptors binnenkort het Pentagon binnen zullen marcheren.

foto: op 7 juni 2018 zullen we het zeker weten (Universal)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN