banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

12 mei: Crowdfunding Day

21 april 2015

Crowdfunding begon als een kleinschalig initiatief om creatieve projecten te financieren, maar is in korte tijd wereldwijd uitgegroeid tot een hele industrie. Reden voor Douw & Koren en event department om Crowdfunding Day te organiseren, een evenement dat zij zelf ‘het grootste crowdfunding event van Europa’ noemen. Meer dan 700 deelnemers kijken naar de rol van crowdfunding en wat het voor hun zaken kan betekenen.

Bij crowdfunding kloppen ondernemers met een idee niet meer aan bij een bank, maar zoeken zij online contact met mensen die bereid zijn in het idee te investeren. Door meerdere investeerders warm te maken voor het idee worden risico's verspreid en zijn de initiatiefnemers niet meer afhankelijk van een bank die wel of niet wil participeren.

In Nederland houden op het vlak van film Symbid en Cinecrowd zich met deze nieuwe vorm van filmfinanciering bezig. Symbid werkt onder meer samen met A-Film en In the Air. Die laatste maatschappij werkte met Symbid aan een campagne voor de film Wiplala.
In the Airs marketing director Fabienne van Dillen zal tijdens Crowdfunding Day het een en ander uit de doeken doen over haar ervaringen met crowdfunding.

Tijdens de dag vindt ook de Nederlandse première plaats van Capital C, de eerste gecrowdfunde documentaire over crowdfunding.

Crowdfunding Day vindt dinsdag 12 mei 2015 plaats in Congrescentrum Amsterdam Arena. Tickets, die 345 euro per stuk kosten, zijn nu verkrijgbaar via www.crowdfundingday.nl. Startups krijgen korting.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180