banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

A-Film catalogus naar Dutch FilmWorks

03 november 2015

Dutch FilmWorks gaat de distributie verzorgen van de titels die voorheen door A-Film Benelux MSD werden gedistribueerd. Deze overeenkomst is maandag gesloten door DFW en het management van A-Film.

Na het faillissement van A-Film in september was de vraag wat er zou gebeuren met de aanzienlijke catalogus Nederlandse en buitenlandse speelfilms en documentaires die de distributeur in de loop der jaren had opgebouwd. Van veel titels had A-Film nog steeds distributierechten voor bioscoop, VOD, dvd en televisie, en die dreigden nu voor Nederland te vervallen.

Dat het Dutch FilmWorks is die de catalogus overneemt komt niet echt als een verrassing. Vorige maand werd bekend dat de Utrechtse distributeur al de nog uit te komen komische thriller Sneekweek van A-Film had overgenomen. Hoe groot het pakket precies is en wat DFW ervoor heeft betaald is niet bekend gemaakt.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px