banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Actionsign pleit voor milieuvriendelijke banners

01 juni 2015

Filmbanners zijn een vertrouwd beeld in alle Nederlandse bioscopen. Wat veel minder mensen weten is dat deze banners geprint zijn op zeildoek waarin pvc zit verwerkt. En dat die pvc bij verwerking belastend voor het milieu kan zijn. In het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen biedt  banner-producent Actionsign de mogelijkheid om voor de productie van banners over te schakelen op textiel. Het bedrijf loopt hiermee vooruit op EU-wetgeving die in de toekomst vrijwel zeker zal worden aangepast. Bedrijven als Unilever en Coca-Cola doen er inmiddels alles aan om het gebruik van pvc zoveel mogelijk te beperken.

De Nederlandse bioscopen krijgen de banners toegezonden door de filmdistributeurs. Door onderlinge afstemming kan hier voor beide partijen een goede stap in de richting van het maatschappelijk verantwoord ondernemen worden genomen. Let wel, dan hebben we het over de banners die in de bioscopen binnen worden gebruikt. Voor weerbestendige banners op de gevel wordt vooralsnog gebruikgemaakt van het huidige zeildoek, maar een pvc-vrij alternatief is in ontwikkeling.

Duurder hoeft de omschakeling niet uit te pakken voor de branche. Door de nieuwe ontwikkeling van printmachines is de techniek van het textielprinten niet kostenverhogend ten opzichte van printen op zeildoek. Tot twee jaar geleden pakte dit nog ongeveer 30% duurder uit. Voor de bioscopen is er een bijkomend voordeel: doordat het volume tot wel 90% minder is, bespaart dit flink op de afvalverwerking. Tevens is het transport naar de bioscopen veel gemakkelijker. Textiel-banners worden vervoerd in een kleine doos in plaats van op een grote rol.  Dit betekent minder uitstoot bij vervoer en dat draagt weer bij aan CO2-klimaatneutraal produceren. 

Textiel Banner ActionSign
Een banner op textiel van ActionSign.

lees meer

Actionsign is een full service bureau met meer dan tien jaar ervaring in Point-Of-Sale materialen, LED wissellijsten, print promotions en bannersystemen. Bij alles staat de wens van de klant centraal. 'Niet alleen uitvoeren, maar ook meedenken' is hierbij het motto.
Website www.actionsign.nl

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px