banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Apenstreken in première op hooizolder

11 juni 2015

Het was een uniek moment, de première van Apenstreken gistermiddag. Niet alleen is de spannende jeugdfilm geheel in 3D gedraaid, maar ging ook nog eens in première op een bijzondere plek: de hooizolder van Geitenboerderij De Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos.

Waar kun je nu beter naar een avontuurlijke film vol beesten kijken dan op een echte boerderij? En dus namen de jonge hoofdrolspelers van Apenstreken Tygo Bussemakers, Mees Smits en Lars Henckens plaats tussen de jonge premièregasten. Ook de volwassen hoofdrolspelers, onder wie Kim-Lian van der Meij, Arjan Ederveen, Martine Sandifort en Sanne Vogel, waren aanwezig, net als regisseur/producent Johan Nijenhuis en producent Klaas de Jong

In Apenstreken komen het aap-noot-mies leesplankje van Cornelis Jetses en oude schoolprenten tot leven. De film speelt zich af in Nederland rond 1900. Met de komst van de industriële revolutie werden veel kinderen gedwongen te werken, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. ‘Wim’ wil graag naar school, maar komt achter de lopende band terecht. Hij vlucht naar het platteland, waar hij samen met de eveneens ontsnapte 'aap' stiekem naar school gaat met 'Jet'. Koeien melken leert hij van 'Gijs'.

De 3D-opnames kwamen mede tot stand met hulp van het Engelse bedrijf Vision3, dat ook verantwoordelijk was voor de spectaculaire 3D-beelden uit Gravity.

Apenstreken is nu te zien in 196 bioscopen.

Apenstreken premiereFoto: Menno Peters.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN