banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Apple-patent voorkomt gefilm in bioscoop

13 juli 2016

Komt er binnenkort een einde aan de mogelijkheid om stiekem te filmen in de bioscoop? Apple heeft in ieder geval een patent toegekend gekregen waarmee het mogelijk wordt om het filmen op afstand uit te schakelen.

De techniek maakt gebruik van infraroodstralen met gecodeerde data. De mogelijkheid om een foto te maken of te filmen wordt daarmee uitgeschakeld. In de beschrijving van het patent staat dat hiermee het maken van opnamen tijdens concerten en in de bioscoop kan worden beïnvloed.

Het is echter niet alleen uit piraterij-overwegingen dat Apple het patent heeft vastgelegd. Dezelfde techniek kan ook worden gebruikt om informatie naar de telefoon te sturen en daarmee een app te voeden. Denk bijvoorbeeld aan het verstrekken van meer informatie over een kunstvoorwerp tijdens een tentoonstelling, zo meldt The Washington Post. Of het sturen van informatie of een boodschap naar bioscoopbezoekers over aankomende films.

De techniek roept vergelijkingen op met iBeacons, apparaatjes in een omgeving die het mogelijk maken via Bluetooth te communiceren met een smartphone die in de buurt komt.

Het is nog helemaal niet zeker dat Apple het patent ook daadwerkelijk gaat implementeren.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN