banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Attractiespektakel Yumble opent deuren

18 maart 2015

Een attractiepark van de toekomst, zo wordt het nieuwe pretpark Yumble ook wel genoemd. Het overdekte entertainmentcomplex in Roermond gaat zaterdag 21 maart officieel open. Het biedt negenhonderd vierkante meter aan attracties. Daar wordt veel gewerkt met speciale projectietechnieken en 4D-toepassingen. Yumble lijkt in die zin aansluiting te zoeken bij de bekende parken van onder meer Walt Disney en Universal in het buitenland.

Volgens professor vrijetijdswetenschappen Hans Mommaas van de Universiteit van Tilburg is Yumble een goed voorbeeld van de spectacularisering die momenteel plaatsvindt in het veld van de vrijetijdsbesteding. ‘Dat is een van de manieren waarop de bioscoop zich gaat ontwikkelen. De bioscoop als entertainmentpark’, aldus de professor tijdens een eerder gesprek over de toekomst van cinema. 

Toegang tot Yumble kost 16,50 per persoon. Daarvoor mag men maximaal drie uur gebruik maken van de attracties die het complex biedt. Voorlopig is Yumble alleen open op woensdagen, in het weekend en in schoolvakanties, zo meldt pretparksite Loopings.
Yumble ligt naast het Designer Outlet Center in Roermond dat jaarlijks bijna 4,5 miljoen gasten trekt. Yumble wil jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers kunnen verwelkomen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px