banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bafta-nominaties 2018 bekendgemaakt

10 januari 2018

De nominaties voor de Bafta’s, de Britse Oscars, zijn bekendgemaakt. Daarbij werd Guillermo del Toro’s fantasydrama The Shape of Water het meestt genoemd: twaalf keer. Ook Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (9) en Darkest Hour (9) kregen veel nominaties. Verrassend: Elle van Paul Verhoeven is ook kanshebber. 

Hoewel de British Film & TV Academy niet alleen Britse films bekroont, hebben die wel vaak een streepje voor. Vandaar dat titels als Film Stars Don’t Die in Liverpool en The Death of Stalin, compleet genegeerd bij bijvoorbeeld de Golden Globes, hier plotseling opduiken. Ook Dunkirk en Darkest Hour, werk van Britse regisseurs, werden vaak genomineerd.

Paul Verhoevens Elle doet verrassend genoeg ook mee aan de uitverkiezing voor beste buitenlandse film. Dit komt omdat de film pas in 2017 in het Verenigd Koninkrijk in première ging. Verhoevens erotische thriller neemt het op tegen onder meer Loveless, The Salesman en First They Killed My Father. Kliks hier voor de volledige lijst met alle categorieën.

Dit jaar zal Joanna Lumley de live-uitzending presenteren. Ze neemt die taak over van Stephen Frey die de show twaalf keer op rij presenteerde, maar vorige week aankondigde dat het tijd was om daarmee te stoppen.
Alle prijzen, behalve die van de Rising Star Award waarvoor het publiek mag stemmen, worden door de 6300 Bafta-leden gekozen. Vorig jaar ging de Bafta voor beste film naar La La Land.

De British Academy Film Awards worden op 18 februari uitgereikt in de Royal Albert Hall en tegelijk uitgezonden door de BBC.

'Twaalf nominaties, spannend!' The Shape of Water werd het vaakst genoemd / Warner Bros.

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)