banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bijzonder record Dorsvloer vol confetti

11 juli 2015

Nederlandse films geen lange adem? Zeg dat niet tegen Tallulah Schwab. Haar Dorsvloer vol confetti draait half juli al 45 weken in de bioscopen.

De laatste keer dat een Nederlandse speelfilm zo lang achtereen draaide, was met Gooische Vrouwen (2010) van Wil Koopman. Of het een absoluut record is valt lastig te achterhalen, maar hoogstwaarschijnlijk niet. In de jaren zeventig was het heel normaal dat speelfilms vele maanden, soms jaren achtereen in de theaters te zien waren. Maar dat Dorsvloer, gebaseerd op de gelijknamige roman van Franca Treur, het uitstekend doet zal duidelijk zijn. Ondanks een beperkt aantal kopieën staat het drama op het punt om de 100.000ste bezoeker en daarmee een Gouden Film te verwelkomen.

foto: reden voor een feestje (eOne)

En er is meer goed nieuws voor Schwab, want de boekverfilming werd onlangs op het Zlin Jeugdfilmfestival in Tsjechië uitgeroepen tot beste Europese film van een debuterend regisseur. Wie Dorsvloer vol confetti nu nog wil zien, kan terecht in Pathé Rembrandt te Arnhem.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180