banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Binnen een week goud voor Rokjesdag

17 maart 2016

Buiten schijnt de zon, binnen schittert de Gouden Film die vanmiddag werd uitgereikt aan regisseur en hoofdrolspelers van de romkom Rokjesdag, die inmiddels meer dan 100.000 bezoekers trok.

En dat binnen een week tijd! Om dit heugelijke feit te vieren kreeg actrice Lieke van Lexmond vanmiddag in het Conservatorium Hotel in Amsterdam de Gouden Film overhandigd. Regisseur Johan Nijenhuis en tegenspeler Jim Bakkum deelden de award namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uit.

De Gouden Pen, die namens het Netwerk Scenarioschrijvers bij deze gelegenheid wordt overhandigd, werd uitgereikt aan scenariste Eveline Hagenbeek, die met Rokjesdag haar debuut maakt. De romantische komedie kent een aantal verschillende verhaallijnen die een ding gemeen hebben: iedereen is op zoek naar de ware. Behalve Lieke van Lexmond en Jim Bakkum doen ook Manuel Broekman, Birgit Schuurman en Martijn Fischer aan de ensemble-komedie mee.

Rokjesdag is een productie van Johan Nijenhuis & Co en kwam tot stand met steun van RTL Entertainment en het Nederlands Filmfonds. De film wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en draait momenteel in 122 zalen.

Rokjesdag is dit jaar de vijfde film die de status van Gouden Film behaalt.

Gouden Film RokjesdagFoto: v.l.n.r. Johan Nijenhuis, Lieke van Lexmond en Jim Bakkum

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie