banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bio Vakantieoord opent hernieuwde digitale Bio bioscoop

02 april 2014

Vanmiddag opent acteur Pierre Bokma de vernieuwde en volledig gedigitaliseerde bioscoop van Bio Vakantieoord. Op het terrein van Bio was al jarenlang een aangepaste zaal die het mogelijk maakte voor kinderen met een complexe handicap en hun familie om tijdens hun verblijf echt naar de film te gaan. De digitalisering die afgelopen jaren plaatsvond ging echter voorbij aan Bio, het goede doel waar het Nederlandse bioscoopbedrijf nauwe banden mee heeft. De bioscoop was niet goed meer te gebruiken. De kennis om de 35mm-projector te bedienen ontbrak en het werd steeds moeilijker om aan films te komen.

De 35mm-projector werd onlangs vervangen door een digitale projector. Deze operatie kwam tot stand met steun van de bioscoopsector. In het bijzonder de NVB, JT Bioscopen, dcinex en Cinema Digitaal spanden zich in om de bioscoop van Bio Vakantieoord te moderniseren.
Om de heropening te vieren vindt er vandaag in aanwezigheid van tal van genodigden een speciale voorpremière plaats van Pim & Pom: het grote avontuur.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180