banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bioscooprijzen voor Ron Sterk en De Filmhallen

06 januari 2015

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de NVB en de NVF in Pathé Tuschinski is de Jan Nijland Zilveren Roos 2015 vandaag uitgereikt aan Ron Sterk. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie die van grote betekenis is voor de Nederlandse bioscoopwereld. Sterk kreeg de prijs - en een geldbedrag van 20.000 euro - in het bijzonder voor zijn werk voor Cinema Digitaal. De aanmoedigingsprijs, het Jan Nijland Zilveren Roosje 2015 en een geldbedrag van vijfduizend euro, werd uitgereikt aan De Filmhallen in Amsterdam en daarmee aan de bioscoopondernemers Kadir Selçuk en Alex Rutten. Alex Rutten nam de prijs op het podium van Pathé Tuschinski in ontvangst.

Het bestuur van de Stichting Jan Nijland Zilveren Roos Award bestaat uit Mario Bruna (voorzitter), Jaap Dierkens Schuttevaer en Philipp Wolff. De jury, ingesteld door het bestuur en aangewezen door de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten en de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs, bestaat uit Jeroen Huijsdens, Winnie Sorgdrager en Sandra den Hamer.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180