banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bioscopen eren David Bowie

22 januari 2016

Met de eenmalige uitbreng van twee films stelt Pathé David Bowie-fans komende week in staat hun overleden held in de bioscoop te bekijken. Het gaat om Labyrinth en David Bowie Is. Maar ook diverse andere bioscopen eren David Bowie.

David Bowie was naast grensverleggend musicus een niet onverdienstelijk acteur. Zijn oeuvre was niet groot, maar bevatte bijzondere rollen in films als Merry Christmas Mr. Lawrence en The Prestige. Een van die films brengt Pathé woensdag 27 januari eenmalig terug in roulatie. Labyrinth (1986) was een fantasy-project van Muppet-bedenker Jim Henson, waarin Bowie als The Goblin King zijn charisma kon laten gelden. Bowie won de auditie van andere rocksterren van Michael Jackson, Sting en Mick Jagger. De film was destijds geen hit, maar heeft sindsdien een cultstatus verkregen.

Aanstaande maandag vertoont Pathé David Bowie Is, de documentaire over de grote overzichtsexpositie van het Victoria & Albert Museum die de wereld rond gaat en momenteel in Groningen te zien is. Ideaal voor wie niet helemaal naar het noorden wil afreizen. Beide films zijn in tien bioscopen door het hele land te bekijken.

Wenneker Cinema in Schiedam vertoont dit weekend vier David Bowie films als onderdeel van een heel weekend dat in het teken van muziek, film en theater ter nagedachtenis staat aan David Bowie staat en zo zijn er meer initiatieven in het land.David Bowie Is draait onder andere in:
Aalsmeer, Alblasserdam, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmeloord, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hardenberg, Harderwijk, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Roden, Rotterdam, Schiedam, Sneek
Tilburg, Venlo, Waalwijk, Wageningen, Zaandam, Zutphen en Zwolle.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie