banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bioscopen hebben beste paasweekend ooit

18 april 2017

Guur weer in combinatie met een sterk aanbod deed het bioscooppubliek toestromen.

Pathé maakte melding van het drukste paasweekend in de geschiedenis van de bioscoopketen. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 april werden 242.000 bezoekers geteld.

Ook Vue sprak van de drukste paasdagen ooit. In het paasweekend bezochten bijna 100.000 bezoekers de bioscoopzalen van Vue. Eerste en tweede Paasdag trokken meer dan 45.000 bezoekers, bijna 15.000 meer dan vorig jaar.

Ook Kinepolis deed goede zaken en liet weten een topweekend achter de rug te hebben. ‘Het goede bioscoopweer en het brede filmaanbod vielen duidelijk in de smaak. Een vergelijking met vorig jaar is lastig te maken omdat rond deze tijd Dordrecht zich nog in de opstartfase bevond, in de tussentijd Breda en Utrecht opengingen en Catharijne werd gesloten', aldus de woordvoerster van de bioscoopketen.

Grote publiekstrekkers waren het achtste deel uit de Fast & Furious-reeks, Beauty and the Beast en de animatiefilms The Boss Baby en De Smurfen en het verloren dorp. Deze vier titels waren bij Pathé goed voor bijna driekwart van alle bezoekers.

 

Een wervelende paas voor de Beauty en haar Beast  / The Walt Disney Company

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN