banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Bløf-bassist schrijft muziek voor Zeeuwse oorlogsdocu

07 januari 2016

Peter Slager, bassist en songwriter van de Zeeuwse band Bløf, gaat de muziek voor de oorlogsfilm De tien van Renesse schrijven, hebben de makers vandaag laten weten. Het is de eerste keer dat Slager de soundtrack van een film verzorgt.

De tien van Renesse is een documentaire die een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Zeeuwse badplaats reconstrueert. Terwijl de rest van Zeeland, net als de zuidelijke provincies, in september 1944 was bevrijd van de Duitsers, bleef Schouwen-Duiveland tot mei 1945 bezet gebied.

De film is het debuut van de Utrechtse regisseur Tjeerd Muller, die eerder als editor betrokken was bij Alles is liefde en Stellenbosch. Op Wereldregio zegt hij hierover: ‘Bijna niemand van de toeristen realiseert zich hoe Schouwen een enorme strategische plek was, frontgebied voor Nazi-Duitsland. De Wehrmacht had er een troepenmacht aanwezig en er hebben verschrikkelijke dingen plaatsgevonden waar niemand veel over gesproken heeft.’

Muller heeft voor zijn documentaire onder meer gepraat met nabestaanden, en hij bezocht met kinderen plaatsen waar het verhaal zich afspeelde. Geplande première van De tien van Renesse is Film by the Sea 2016.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px